Start med at tænde din ovn på 200 grader, varmeluft, og skræl derefter de søde kartofler
Skær rødløg & sød kartoffel i mundrette stykker, og placer på en beklædt bageplade. Tilføj hele hvidløg, olie, salt, peber, revet muskatnød og vend sammen. Giv ca. 20 minutter midt i ovnen, når ovnen er varm
Mens du venter, kan du rense dine svampe. Skær dem i kvarte, og steg dem gyldne på en pande med fedtstof, salt og peber. Stil derefter til side
Sæt vand over med en spsk. salt, og kog din pasta efter anvisning. Jeg plejer at koge min friske pasta al dente i ca. 3-4 minutter, når vandet koger. Husk at time pastaen, med dine grøntsager i ovnen OG gem 1 dl. af pastavandet
Efter 20 minutter blender du din grøntsagsblanding sammen med saften fra 1/2 citron. Tilføj evt. et par spsk. mælk/vand, hvis du mangler lidt væske. Den skal blive til en ensartet masse
Tag en stor pande og rør pasta, sovs, svampe og pastavand sammen
Smag til med salt, peber, revet muskat & ekstra citronsaft. Server med revet parmesan og friske urter på toppen – dertil fungerer en god olivenolie også eminent som topping!