Når man kommer hjem efter en lang dag, er det ikke altid aftensmaden får den højeste prioritet. Man kan dog sagtens lave en både meget lækker og sund wokret uden der skal bruges ret meget tid.
Er grønsagerne først snittet, tager det ikke mange minutter at gøre det hele klar i wokken.
De grønsager jeg har brugt her, kan sagtens skiftes ud med andre – f.eks. hvidkål, bønnespirer, grønne bønner, minimajs, forårsløg, champignons mm – kun fantasien sætter grænser.
Portionen her passer til ca. 4 personer
Det skal du bruge
- 1 gulerod
- 1/4 savoykål
- 1 lille løg
- 1/2 squash
- 1 bakke sukkerærter
- 1 rød peber
- 1/2 broccoli
- 1 pakke ægnudler
- 3 dl bouillon
- Lidt kartoffelmel til jævning
Sådan gør du
Bland en marinade af soyasauce, olie, fiskesauce og østerssauce med revet ingefær, presset hvidløg og lidt finthakket chilli efter smag.
Læg kødet i marinaden og lad det stå i ca. en halv time mens grønsagerne gøres klar.
Skær gulerod, squash, rød peber og savoykål i i strimler
Hak løget
Del broccoli i små buketter
Skær sukkerærterne i halve
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken.
Varm en wok godt op og svits hurtig kødet til det får farve. Tag kødet op og sæt det til side.
Svits gulerødder, løg og broccoli. Efter nogle minutter tilsættes savoykål og squash og efter yderligere et par minutter tilsættes rød peber og sukkerærter.
Kom kødet tilbage i wokken sammen med bouillon og lad det koge op. Jævn med lidt kartoffelmel rørt op i vand. Smag til.
Bland til slut med de kogte nudler og server.