Wienersnitzel

Hvis man er glad for kød, er en god stor wienersnitzel med al det lækre tilbehør, der hører sig til, noget af det bedste.

Det skal du bruge

  • 4 kalvesnitzler á ca. 150-200 g
  • 2 æg
  • Rasp
  • Salt og peber
  • Ca. 800 g kartofler med skræl
  • 400 g fine ærter
  • Smør og olie til stegning
  • 1 citron
  • 1 dåse benfri sild
  • 4 spsk kapers
  • Høvlet peberrod

Wienersnitzel1

 

Sådan gør du

Bank snitzlerne let med den flade side af en kødhammer mellem 2 stykker bagepapir, så de bliver ensartet tynde, men pas på der ikke går hul på dem.
Pisk æggeene sammen i en dyb tallerken og vend schnitzlerne heri.
Vend herefter schnitzlerne i rasp blandet med salt og peberr og læg dem på et spækbræt i 5 minutter så paneringen når at sætte sig.
Steg snitzlerne i en blanding af smør og olie til de er pænt lysebrune – ca. 3-4 min på hver side.
Skær 4 skiver af citronen og anret 2 sammenrullede benfri sild, høvlet peberrod og kapers ovenpå hver.
Skær kartoflerne i skiver og steg dem i en blanding af smør og olie til de er møre. Drys med salt.
Varm en lille gryde vand med salt op til kogepunktet og blancher ærterne i et enkelt minut.

Anret som vist på billedet.

 

 

 

Skrevet af Helle Thisted