Hvis man er glad for kød, er en god stor wienersnitzel med al det lækre tilbehør, der hører sig til, noget af det bedste.
Det skal du bruge
- 4 kalvesnitzler á ca. 150-200 g
- 2 æg
- Rasp
- Salt og peber
- Ca. 800 g kartofler med skræl
- 400 g fine ærter
- Smør og olie til stegning
- 1 citron
- 1 dåse benfri sild
- 4 spsk kapers
- Høvlet peberrod
Sådan gør du
Bank snitzlerne let med den flade side af en kødhammer mellem 2 stykker bagepapir, så de bliver ensartet tynde, men pas på der ikke går hul på dem.
Pisk æggeene sammen i en dyb tallerken og vend schnitzlerne heri.
Vend herefter schnitzlerne i rasp blandet med salt og peberr og læg dem på et spækbræt i 5 minutter så paneringen når at sætte sig.
Steg snitzlerne i en blanding af smør og olie til de er pænt lysebrune – ca. 3-4 min på hver side.
Skær 4 skiver af citronen og anret 2 sammenrullede benfri sild, høvlet peberrod og kapers ovenpå hver.
Skær kartoflerne i skiver og steg dem i en blanding af smør og olie til de er møre. Drys med salt.
Varm en lille gryde vand med salt op til kogepunktet og blancher ærterne i et enkelt minut.
Anret som vist på billedet.