Varmrøget laks

Varmrøget-laks4

Når det er forår og grillen kommer frem, elsker jeg at lave min egen hjemmelavede varmrøgede laks. Server med små nye kartofler, salat og en kold sauce og man har den dejligste lette sommerret.

Jeg har en lille Cobb-grill, som egner sig fantastisk til formålet, men man kan også lave det i en hvilken som helst anden kuglegrill ved inddirekte varme. Det vigtigste er, at låget er lukket i hele stegetiden, så røgen kan få lov at give så meget smag som muligt til fisken.

Det skal du bruge

  • 7-800 g laks med skind
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille chilli
  • 1 citron
  • Salt og peber
  • 2 spsk røgsmuld

Varmrøget-laks1


Sådan gør du

Hak hvidløg og chilli fint.
Læg laksestykket på en lille grillrist. Krydder stykket godt med salt og peber og læg hakket hvidløg og chilli på. Læg tilsidst nogle skiver citron på.


Varmrøget-laks2

Tænd grillen (der skal grilles ved inddirekte varme med låg på. Lav en lille sølvpapirpakke med 2 spsk røgsmuld. Stik små huller i pakken med en gaffel. Når kullene er hvide lægge lægges pakken på og laksen sættes på grillen og låget lukkes. Låget skal være lukket i hele stegetiden.

Røgsmuld1


Røgsmuld2

Steges i 20-25 min – lidt længere hvis laksestykket er meget tykt.

Varmrøget-laks3

Server straks med små nye kartofler, en blandet salat med grillede grønsager og ruccolasalat – jeg har brugt grønne asparges, forårsløg, squash og rød peber og en kold creme fraiche dressing med masser af krydderurter (se opskrift herunder).

Creme fraiche dressing med krydderurter.

Det skal du bruge

  • 4 dl creme fraiche – jeg bruger 18%, men man kan sagtens bruge en mere mager variant.
  • 1/2 lille løg
  • 1 dl hakket persille
  • 1/2 dl hakket purløg
  • 1/2 dl hakket dild
  • Citronsaft
  • Salt og peber

Krydderurtesauce


Sådan gør du

Riv løget fint og bland det med creme fraiche og alle de hakkede krydderurter.
Smag til med lidt citronsaft samt salt og peber

 

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar