Tatar af røget svinemørbrad med confiteret æggeblomme.

Tatar-af-røget-svinemørbrad

Jeg er i gang på madkurset hos Jonna Hald igen og første gang i 2017 bød bl.a. på denne lækre forret.

Portionen passer til 4 portioner

Det skal du bruge

  • 400 g røget svinemørbrad
  • 1 rødløg
  • 5 syltede agurker
  • 150 g mayonnaise
  • peber
  • 1 spsk dijonsennep
  • 1-2 spsk finthakket frisk esdragon
  • 75 g kapers
  • 4 æg
  • Olie
  • Blandede spæde salatblade

Sådan gør du

Rens mørbraden og skær den i meget fine små tern.
Hak løg og og syltede agurker i små tern.
Blad mayonnaise med dijonsennep og hakket esdragon og smag til med peber.
Vend mørbrad, løg og agurker i mayonnaisen.

Æggeblommer
Del æggene og kom blommerne i et lille ildfast fad – pas på de ikke går i stykker.
Dæk æggeblommerne med smagsneutral olie (f.eks. solsikkeolie) og sæt dem i ovnen ved 75 grader i en time.
De skal ende med at have en konsistens som blødt smør. Tak dem forsigtig op af olien og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.

Kapers
Kom kapers på et stykke køkkenrulle, så al væden forsvinder.
Friter kapers i olie på en pande til de er helt sprøde. Lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Anretning

Anret en lille håndfuld salat i bunden af en dyb tallerken. Læg 1/4 del af mørbradblandingen midt på salaten.
Læg en æggeblomme ovenpå og drys med friterede kapers.
Server med rugbrødschips

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar