Stenbiderrogn med blomkålscreme og sprøde blomkål

Det er blevet sæson for stenbiderrogn.
Den klassiske hvor man serverer stenbiderrognen på små blinis med creme fraiche og finthakket løg er altid lækker.
Jeg synes dog jeg trængte til lidt fornyelse og på Royal Greenlands hjemmeside har jeg fundet denne meget lækre forret, hvor stenbiderrognen serveres med blomkål på 2 måder.

Portionen her er til 4 personer.

Det skal du bruge

  • Skovsyre
  • En lille smule olivenolie

Stenbiderrogn-med-blomkål

 

Sådan gør du

Skær fine, tynde skiver af blomkålen på et mandolinjern og læg skiverne i iskoldt vand. Der skal bruges 6-8 skiver pr. portion.
Kog resten af blomkålen i ½ dl fløde og ½ dl vand med lidt citronskal og salt. Når blomkålen er mør dryppes den godt af og blendes til en meget jævn puré med restern af fløden.
Smag blomkålscremen til med salt og peber og afkøl den helt.
Marinér rognen med salt, peber, fintsnittet purløg og en anelse olivenolie (1-2 tsk).
Rør den kolde blomkålspuré sammen med creme fraichen og smag til.
Marinér blomkålsskiverne med lidt olivenolie, citronsaft, salt og peber.
Anret den marinerede rogn på puréen, placér den marinerede blomkål på rognen og pynt retten med skovsyre.
Jeg kunne desværre ikke få fat i skovsyre og har i stedet brugt lidt brøndkarse i dette tilfælde.

Server med et glas kold hvidvin og et stykke godt brød.

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *