Skipperlabskovs

Det er vinter og koldt, mørkt og vådt udenfor – hvad er bedre end en gang comfortfood, der varmer.

Tidligere ville jeg kun lave skipperlabskovs i weekenden, når jeg havde rigtig god tid, men laver man det i en trykkoger, kan tilberedningstiden skæres væsentlig ned og så kan man pludselig nå at lave det en almindelig hverdag efter arbejde.

Man kan naturligvis også bruge en alm. gryde, kødet skal så bare koge min 1-1,5 time inden kartoflerne tilsættes,

Opskriften her er til 4 personer.

Det skal du bruge

  • 600 g oksekød i store tern (jeg har brugt bov)
  • 100 g bacon i tern
  • 2 løg skåret i tern
  • 6-7 laurbærblade
  • 10-12 hele peberkorn
  • vand
  • 850 g kartofler i store tern
  • Lidt god oksebouillon
  • Salt
  • 1 bdt. purløg

Skipperlabsskovs1

 

Sådan gør du

Kom kødet i en trykkoger og dæk med vand.
Kog op og fjern de værste urenheder med en hulske.
Tilsæt bacon og løg.
Kom laurbærblade og peberkorn i en gazepose (så er det nemmest og fjerne bagefter) og kom den i gryden.
Kog under tryk i ca. 20 min.
Køl ned og når der ikke længere er tryk på, tages låget forsigtig af og kartoflerne tilsættes.
Kog i yderligere 20-30 min uden tryk til kartoflerne er møre og de jævner retten.
Vær forsigtig når der røres i gryden, kødet går nemt i stykker
Fjern laurbærblade og peberkorn og smag til med oksebouillon og salt.
Server i en dyb tallerken og drys med purløg.

Tilbehør

Rødbeder, rugbrødschips og kold smør

Skrevet af Helle Thisted