Salade Lyonnaise

En skøn salat med bacon, croutons, pocherede æg og en dejlig hjemmelavet fransk dressing. Meget lækker.

Opskriften er til 2 personer

Det skal du bruge

  • 4 håndfulde sprød salat (gerne frisee, feldsalat, krølsalat osv).
  • 200 g sprødstegt bacon i grove tern
  • Croutons (se opskrift herunder)
  • Frisk timian
  • 1 fed hvidløg
  • Salt
  • Fransk dressing (se opskrift herunder)
  • Pocherede æg (se opskrift herunder)
  • Brøndarse eller lign. til pynt

Fransk dressing

Det skal du bruge

  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 2 tsk dijon sennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 1 knsp salt
  • 1 knsp friskkværnet peber
  • ½ tsk sukker
  • 1dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg (presset)

Salade-lynnaise2


Sådan gør du

 
Kom æggeblommer, eddike, sennep, salt og sukker og kør det sammen til en jævn masse.
Tilsæt olien lidt af gangen mens blenderen kører. Hvis du hælder for hurtigt, vil dressingen skille.
Når al olien er rørt i og det hele er en homogen dressing, tilsættes peber og det pressede hvidløg.

Pocherede æg

Det skal du bruge

  • 1½ l vand
  • 1 dl eddike
  • ½ tsk salt
  • 4 friske æg (2 til hver)

Sådan gør du

Bland vand, salt og eddike og bring det i kog.
Skru ned for varmen, så vandet kun lige knapt koger.
Slå et æg ud i en kop uden at smadre blommen.
Rør rundt i vandet så det nærmest laver en lille turbulens midt i gryden.
Imens vandet drejer rundt i gryden, så hældes ægget fra koppen forsigtigt (men hurtigt) ned i midten af gryden. Rotationen i vandet vil samle ægget i en klump, men der vil dog nok komme enkelte trevler af æg ud til siderne. Samles ægget ikke korrekt, er det enten fordi vandet koger eller fordi det er for koldt.
Pochér hvert æg i ca 3-4min
Det færdige æg placeres i en skål med koldt vand for at køle ned og samle sig.
Fjern trevler af hvide inden du serverer ægget så det ser pænere ud.

 Croutons

Det skal du bruge

  • Daggammelt brød, fx ciabattabrød
  • 3-4 spsk god olivenolie
  • salt og peber
  • evt. 1 fed hvidløg

Croutons1


Croutons2

Sådan gør du

Skær brødet ud i tern eller riv det i små stykker.
Kom brødstykkerne i en skål og tilsæt olie. Brug en god olivenolie for at få den bedste smag.
Tilsæt en pæn mængde salt og peber og eventuelt et fed hvidløg.
Rør godt rundt så alle croutonerne bliver vendt i olien.
Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld croutonerne ud på pladen, så de ligger i ét lag.
Bag croutonerne i ovnen i 5-10 minutter til de er gyldne.

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *