Rundstykker

Rundstykker

Giver 12 store rundstykker

Det skal du bruge

  • 1 pk gær
  • 2,5 dl mælk
  • 75 g margarine
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • ca. 500 g hvedemel
  • Æg til pensling
  • Birkes – hvide eller blå efter ønske

Sådan gør du 

Margarinen smeltes og blandes med mælken. begge dele varmes op til det er lunken.
Gæren smuldres i en skål og blandes med mælk/margarineblandingen.
Salt, sukker og æg tilsættes.
Melet tilsættes lidt efter lidt og dejen æltes grundig – gerne i en røremaskine.
Dejen skal være blød, men må ikke klistre.
Lad dejen hæve under et viskestykke på en lunt sted i en halv time.

Dejen formes til 12 boller og stilles på en bageplade med bagepapir.
Bollerne hæver yderligere ca. en halv time.

Pensles med æg og dryssen med rigelig birkes

Bages ved 200 grader i 12-15 min.

 

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar