Rugbrødschips

Rugbrødschips1

Dette er nok den korteste opskrift jeg har på bloggen, men disse rugbrødschips er simpelthen så nemme og lækre, at jeg må dele.

Opskriften her giver 2 bageplader, hvor de ligger helt tæt.

Det skal du bruge

  • 1/2 godt rugbrød med mange kerner – gerne et par dage gammelt
  • Olie
  • Salt

Rugbrødschips2

Sådan gør du

Det kan være meget svært at skære skiver af rugbrød, der er så tynde, at de kan bruges til chips. Vil man selv prøve, kan man evt. lægge brødet lidt i fryseren først, men ellers er den nemmeste løsning at få bageren til at gøre det – jeg fik dem lavet i 2 mm tykkelse.
Skær hver skive i 4 og læg dem helt tæt på bagepapir på en bageplade.
Pensl skiverne med olie og drys lidt salt på – jeg synes de bliver bedst med flagesalt.
Sæt i ovnen ved 170 grader i ca. 12 min.
Læg chipsene på fedtsugende papir til afkøling.
Brug dem som bl.a. snacks, i stedet for brødcroutonner eller sammen med ost.

 

 

 

Skrevet af Helle Thisted

Ét svar til “Rugbrødschips”

  1. […] Anret en lille håndfuld salat i bunden af en dyb tallerken. Læg 1/4 del af mørbradblandingen midt på salaten. Læg en æggeblomme ovenpå og drys med friterede kapers. Server med rugbrødschips […]

Skriv et svar