Rosmarin chokoladetærte m/ appelsinpuré og bagte figner

På min seneste kursusaften hos Jonna Hald, skulle jeg lave denne chokoladetærte, som jeg bare må dele.

Den var faktisk ikke så svær at lave og så smager himmelsk og er en fryd for øjet. Da den kan laves klar i god tid, vil den være ideel til f.eks. nytårsaften.

Bund

Det skal du bruge

  • 125 g mandler
  • 125 g sukker
  • 50 g smør

Sådan gør du

Smut mandlerne og rist dem af på en tør pande.
Hak dem groft.
Smelt sukker gyldent og rør hurtigt de hakkede mandler i. Hæld massen op på et stykke bagepapir og lad det køle helt af.
Blend 75 g af massen til pralinepulver i en minihakker og hak resten med en kniv.
Smelt smør og bland det med hakket karamel og pralinen.
Kom dessert ringe på et skærebræt beklædt med bagepapir. Fordel massen og tryk den godt sammen. Sæt dem på køl.

Chokolade

Det skal du bruge

  • 3 dl piskefløde
  • 275 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 1 spsk finthakket frisk rosmarin

Sådan gør du

Varm piskefløden op med meget fint hakket rosmarin. Den må ikke koge.
Hæld fløden over den fint hakkede chokolade og rør godt til chokoladen er smeltet og rør så smør i.
Lad det køle lidt af og fordel så chokoladecremen over tærtebundene og stil dem på køl.

Appelsinpuré

Det skal du bruge

  • 2 appelsiner
  • 1/2 tsk vanillepulver
  • 1 spsk flormelis

Sådan gør du

Skræl appelsinerne med en urteskræller – det hvide må ikke komme med.
Blancher appelsinskrællerne i kogende vand 5 gange så bitterheden forsvinder.
Pres appelsinerne
Blend saft, appelsinskræller, vanillepulver og flormelis.
Sæt på køl.

Bagte figner

Det skal du bruge

  • 1/2 figen pr. person
  • 1 vanillestang
  • 50 g smør
  • 50 g sukker

Sådan gør du

Vask fignerne og halver dem på langs. Sæt dem i et ildfast fad med skærefladen op.
Flæk vanillestangen og skrab kornene ud.
Hak hele vanillestangen meget fint.
Smelt smør og sukker i en gryde og kom vanillen i.
Lad det varme godt igennem.
Fordel blandingen over fignerne og bag dem i en 200 grader varm ovn i 6-8 min.

Anretning

Pres forsigtig chololadetærten op af dessertringen og sæt den på en dyb tallerken.
Hæld et par skefulde appelsinpuré rundt om tærten og læg 1/2 figen ovenpå tærten.
Pynt evt. med lidt skovsyre.

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *