Lammekrone m/ratatouille og kartoffel galette

Til foråret hører lam og en af de mest lækre udskæringer efter min mening er lammekrone.

Jeg har her lavet den med en urtecrust med parmesan og ladet mig inspirere af Pixar’s tegnefilm Ratatouille og lavet hans version af ratatouille som tilbehør sammen med en kartoffelgalette.

Lammekrone med urtecrust

Det skal du bruge

  • 1 lammekrone – 1 stykke på ca. 600 g passer til ca. 2 personer
  • 1 god håndfuld persille
  • 10 kviste frisk timian
  • 1-2 fed hvidløg
  • ca. 50 g parmesan
  • 1/2 dl rasp
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • Dijon sennep

Lammekrone2

Sådan gør du

Kom parmesan, hvidløg, persille, timian og rasp i en multihakker og kør til det har en fin jævn konsistens som rasp. Tilsæt en anelse olivenolie og kør igen. Det skal bare lige kunne hænge sammen.

Når der skal en crust på kødet, synes jeg det bliver mest lækkert, hvis man skærer fedtlaget af, men det er en smagssag. Kom godt med salt og groft peber på kronen og brun den på alle sider i olie på en pande. Når den er brunet, tages den af panden og smøres med sennep.
Læg crusten på en tallerken og vend lammekronen i det, så der kommer noget på alle sider. Læg den i et lille ildfast fad.
Steges ved 200 grader i ca. 20 min. og hviler derefter i min. 10 min. Brug evt. et stegetermometer – centrumtemperaturen skal være ca. 55-60 grader, når den tages ud af ovnen – afhængig af hvor rødt man ønsker kødet.


Lammekrone3


Ratatouille’s ratatouille

Det skal du bruge

  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 løg
  • Olie
  • Salt og peber
  • 1 lille grøn squash
  • 1 lille gul squash
  • 1 aubergine
  • 1 rød peber
  • timian

Ratatouille1


Sådan gør du

Hak løg og hvidløg fint og svits det i olie. Tilsæt de hakkede tomater og lad det hele koge ved svag varme i 5-10 min. Smag til med salt og peber.
Skær grøn og gul squash, aubergine og rød peber i tynde skiver – gerne på et mandolinjern.
Læg tomatblandingen i et lille ovnfast fad og læg squash, aubergine og rød peber taglagt ovenpå – se billede.
Dryp lidt olie over og drys med salt og timian.
Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 40 min. Dæk evt. med et stykke bagepapir der passer til fadet i de første 30 min. så overfladen ikke bliver for mørk.

Ratatouille2


Ratatouille3

 

Kartoffelgalette

Det skal du bruge

  • 3-4 små bagekartofler
  • 75 g smør
  • Salt

Sådan gør du

Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver på et mandolinjern.
Læg kartoflerne i en spiral på en bageplade med bagepapir.
Pensl med smelt smør, drys med salt og bag dem i i ovnen ved 180 grader til de er gyldne og møre.


Kartoffelgalette

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *