Kyllingepie

En dejlig pie, hvor kylling og grønsager ligger i en cremet sauce. Når først grønsagerne er gjort rene og er snittet, tager den ikke lang tid at lave. Kan bruges både som en frokostret og en nem aftensmad med en god salat ved siden af.

Portionen her passer til 4 personer

Det skal du bruge

  • 3 stk kyllingebryst
  • 2-3 dl god hønsefond
  • lidt olie
  • 1-2 spsk mel
  • 2 løg
  • 2-3 gulerødder
  • 250 g champignons
  • 1-2 spsk merian
  • salt og peber
  • evt. 1 dl fløde
  • 1 rulle tærtedej
  • 1 æg til pensling

Kyllingepie1


Sådan gør du

Kog kyllingebrysterne i hønsefond i ca. 20 min.
Når brysterne er færdige, tages de op og skæres i tern.
Hak løggene fint.
Skræl gulerødderne og skær dem i små tern.
Rens chanpignons og hak dem.


Kyllingepie2

Svits løg og gulerødder i en anelse olie i en gryde. Efter nogle minutter tilsættes champignons.
Drys merian over og lad det hele svits yderligere nogle minutter.
Drys mel over og rør godt.
Tilsæt den hønsefond kyllingebrysterne er kogt i og rør godt. Tilsæt evt. lidt mere fond til ønsket kosistens – det skal være en lidt tyk sovs – samt evt. 1 dl fløde for at gøre saucen lidt mere cremet.
Smag til med salt og peber.

Kom det hele i et tærtefad og dæk med tærtedej. Man kan naturligvis lave sin egen tærtedej, men jeg har her valgt den nemme løsning og brugt “købedej”.

Brug den overskydende dej fra kanterne til lidt pynt på toppen.
Snit små huller i dejen, så dampen kan komme ud og pensl med sammenpisket æg.

Bages ved 200 grader i ca. 15-20 minutter til overfladen er flot gylden.

Server med en god salat.


Kyllingepie3

 

 

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *