Kyllingeburger m/ hjemmelavede pommes frites

1. januar og man har bare lyst til fast food – løsningen ligger måske lige for og man bestiller noget udefra, men man kan altså også selv gå i gang i køkkenet og lave en fantastisk gang tømmermandsmad.

Jeg ved godt de færreste gider gå i køkkenet med tømmermænd, men har man forberedt det hele lidt på forhånd, tager det ikke lang tid at lave en fantastisk burger med hjemmelavede pommesfrites.

Snitzlerne kan være paneret, bacon kan være stegt, kartoflerne kan være skrællet og skåret i stave og ligge klar i kold vand og burgerdressingen kan stå klar i køleskabet.

Alt hvad der nu skal laves er, at stege snitzler, friturestege fritter, snitte iceberg, tomat, agurk og rød peber og så lige varme burgerbollerne.

Det skal du bruge

  • 4 stk kyllingebryst
  • 2 æg
  • Rasp
  • Salt og peber

Sådan gør du

Skær kyllingebrysterne delvis igennem på den lange led og bred dem ud til et stort stykke.
Bank dem let med den flade ende af en kødhammer.
Dyp dem i sammenpisket æg og derefter i rasp krydret med salt og friskkværnet peber.

Steg snitzlerne i varm olie i 3-4 minutter på hver side til de er pænt gyldne


Kyllingeburger1



Tilbehør til burger

  • Burgerboller
  • Sprødstegt bacon
  • Iceberg
  • Rød peber
  • Tomatskiver
  • Agurkeskiver
  • Hjemmelavet burgerdressing (se opskrift herunder)
  • Hjemmelavede pommes frites (se opskrift herunder)

 

 
Kyllingeburger4

Burgerdressing

  • 1 dl hellmanns mayo
  • 2 spsk ketchup
  • ca. 1 spsk sennep
  • 2-3 cornichoner
  • 1/2 tsk paprika
  • 1 fed hvidløg
  • salt og cayennepeber

Blend det hele godt sammen.

Pommes frites

4 bagekartofler skrælles og skæres i stave.
Læg dem i koldt vand, så den overskydende stivelse skylles af. Tør dem godt af i et rent viskestykke.
Steg kartoflerne af 2 omgange i olie. Først ved ca. 140 grader til kartoflerne lige begynder at tage farve.
Derefter lægges de på fedtsugende papir.
Til slut steges de ved ca. 170 grader til kartoflerne er gyldne og sprøde.
Læg på fedtsugende papir og drys med salt.

 

 

Skrevet af Helle Thisted