Knækbrød

Giver 2-3 bageplader.

Det skal du bruge

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 3,5 dl hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • 2,5 dl vand
  • 0,75 dl smagsneutral olie (f.eks. solsikkeolie eller rapsolie)

Knækbrød1


Sådan skal du gøre

Bland alle de tørre ingredienser i en skål og tilsæt derefter vand og olie.
Rør godt rundt til dejen er ensartet, og ja, den skal være godt klistret.
Tag halvdelen af dejen og læg den på et stykke bagepapir, læg et andet stykke bagepapir over og rul dejen flad mellem de to stykker bagepapir.
Dejens skal rulles meget tyndt ud for at få sprøde knækbrød
Skær kanterne af, så du får et pænt ensartet stykke med lige kanter.
Læg det herefter op på en bageplade og fjern det øverste stykke bagepapir.
Skær dejen med en pizzaskærer eller kniv i de ønskede størrelser og form.
Gentag 1-2 gange med resten af dejen.
Bag knækbrødene i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. De skal være lysebrune og sprøde.

Knækbrød2


Knækbrød3

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *