Kammuslinger m/urtejulienne og hvidvinssauce

Kammuslinger-med-urtejulienne

Stegte kammuslinger er en dejlig forret og forholdsvis hurtig at tilberede – og så ser den samtidig lækker og indbydende ud.

Portionen her er til 4 personer

Det skal du bruge

  • 12 kammuslinger
  • 1 stor gulerod
  • 1 porre
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 2 dl hvidvin
  • 1 dl piskefløde
  • 1 dl fiske- eller hønsefond
  • Evt. lidt maizena til at jævne med
  • 1 sød kartoffel
  • Olie til fritering af chips
  • Brøndkarse til pynt

Sådan gør du

Start med at skære porre og gulerod i julienne (tynde strimler) og kom dem i en skål med koldt vand.

Skræl den søde kartoffel og lav tynde chips med en urteskræller.
Varm olien i en gryde og friter chipsene 5-6 af gangen til de er gyldne og sprøde.
Læg dem på køkkenrulle og drys med lidt salt.

Hak skalotteløg og hvidløg fint og svits i olie i en gryde til løgene er klare.
Kom 1 dl vin på og lad det koge næsten helt væk.
Tilsæt fond og fløde og lad det koge, til det tykner lidt.
Blend saucen med en stavblender og sigt den gennem en fin sigte.
Svits gulerødder og porrer i lidt olie og hæld saucen på.
Lad det hele koge et par minutter.
Smag til med salt og friskkværnet peber og jævn evt. saucen med lidt Maizena.
Lige inden servering tilsættes den sidste dl. hvidvin.

Kammuslinger-med-urtejulienne2

Kammuslingerne skal steges lige inden servering.
Sørg for, at de er godt aftørret og krydr dem med salt og peber. Steg dem i olie og smør ved stærk varme.
Steg dem ca. 1 min. på hver side og læg dem op på et stykke køkkenrulle.

Kammuslinger

Anretning

Læg en lille bunke urtejulienne og sauce på en tallerken og læg 3 kammuslinger ovenpå.
Læg nogle chips af sød kartoffel ovenpå og pynt til sidst med lidt brøndkarse.

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar