Jordskokkesuppe med ristede kammuslinger og persilleolie

Jordskokkesuppe-med-kammuslinger

Nytårsaften 2016 lavede jeg denne meget lækre suppe som forret.

Portionen passer til 4 personer

Det skal du bruge

  • 8 kammuslinger
  • Olie til stegning
  • 250-300 g jordskokker
  • 1 lille løg
  • 1-2 fed hvidløg
  • et par kviste timian
  • ½ liter god hønsefond
  • ½-1 dl piskefløde
  • salt og peber
  • 2 skiver parmaskinke
  • ærteskud til pynt

Sådan gør du

Skræl jordskokkerne og pil løg og hvidløg. Skær det hele lidt groft ud.
Sauter løg, hvidløg og jordskokker sammen med timian i lidt olie i en varm gryde indtil løgene begynder at blive blanke.
Tilsæt bouillon og lad suppen koge ca. 20 min. til jordskokkerne er møre.
Tag suppen af varmen, fisk timiankvistene op og blend med en stavblender.
Smag til med salt og peber. Inden servering tilsættes fløden og suppen koges op.

Dup kammuslingerne tørre med lidt køkkenrulle og krydr dem med salt og peber. Steg dem på en brandvarm pande i lidt olie.
De skal ikke stege mere end 1-2 min. på hver side. Pas endelig på, at de ikke får for meget.

Persille olie

2 dl smagsneutral olie (f.eks. solsikkeolie) opvarmes til 60 grader. 2 bundter persille kommes i en blender med den varme olie og blendes i 3-4 min.

Herefter køles olien af og filtreres derefter gennem et kaffefilter – det tager lang tid for olien at løbe igennem, men resultatet er en meget flot klar grøn olie.

Anretning

Ved anretningen hældte jeg først suppen i en dyb tallerken, lagde 2 kammuslinger i midten og kom dråber af pesilleolie i suppen. Pynten er stykker af parmaskinke, der er ristet spød i ovnen samt lidt ærteskud.

 

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar