Hokaidosuppe

Varm suppe på en kold dag er dejligt. Suppen i sig selv er mættende, men man kan med fordel komme noget kogt kylling i tern i suppen ved servering, for at gøre den endnu mere fyldig.

Opskriften har jeg fået af Rasmus, der er frugt- og grøntchef i Føtex Holme.

Opskriften rækker til 4 personer

Det skal du bruge

  • 1 stort hokaidogræskar – skal gerne give min 750 g. skrællet græskar
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 knold ingefær på størrelse med en tommeltot – ca. 30 g
  • Olie til stegning
  • 1 l hønsebouillon
  • 1-2 tsk garam masala (kan undværes)
  • Chili efter lyst og smag
  • 2 dl fløde – gerne piskefløde, med de mere magre versioner kan også bruges.
  • Salt og peber
  • Evt. lidt citronsaft
  • Sprøde bacontern
  • Hakket persille til pynt

hokkaido_0_2

Sådan gør du

Skræl græskarret, fjern kernerne og skær det i tern på ca. 1×1 cm.
Hak løg, hvidløg og ingefær i små tern. Svits det hele sammen med garam masala i lidt olie til løgene er klare.
Tilsæt græskartern og lade dem svitse med i ca. 5 min.
Hæld derefter bouillon på og kog til græskaarstykkerne er møre – tager ca 15 min.
Blend med en stavblender til suppen har en ensartet cremet konsistens.
Tilsæt fløde og lade det koge op. Smag til med salt, peber, chili og evt. en smule citronsaft.
Anret suppen i en skål eller dyb tallerken og drys bacontern og persille over

Server med lidt godt brød.

 

 

 

Skrevet af Helle Thisted