En dejlig sommermiddag tager ikke nødvendigvis lang tid at lave. Bagt hellefisk med en parmesan/persillecrust serveret med friske hvide asparges, nye danske kartofler og hollandaisesauce er en ret, der garanteret vil vække glæde hos familien.
Til 4 personer skal der bruges:
- 6-700 g hellefisk
- 1 dl rasp
- 1 dl friskrevet parmesan
- 1 stor håndfuld persille
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 3-4 asparges pr. person
- Nye danske kartofler
- 2 æggeblommer
- citronsaft
- 1/2 dl hvidvin
- 150 g smeltet smør
Først laves en crust af parmesan, rasp, persille, hvidløg og en anelse olivenolie til at holde det hele sammen. Det er nemmest at bruge i en lille multihakker. Hellefisken skæres i portionsstykker, krydres med salt og friskkværnet peber og dækkes med crusten. Bages i ovnen i ca. 10 min ved. 190 grader.
De hvide asparges skrælles fra hovedet og nedad. Skær det nederste træede stykke af og kog dem 7-10 min i letsaltet vand afhængig af tykkelsen.
Hollandaise sauce
Pisk æggeblommerne med citronsaft og hvidvin i en skål over vandbad. Pisk, til æggemassen er tyk og cremet.
Hæld det smeltede smør i – først dråbevist og derefter i en tynd stråle – og fortsæt med at piske.
Smag til med salt og hvid peber.
Server med små nye danske kartofler og et drys persille.