Hellefisk med parmesan/persille crust og nye danske asparges

En dejlig sommermiddag tager ikke nødvendigvis lang tid at lave. Bagt hellefisk med en parmesan/persillecrust serveret med friske hvide asparges, nye danske kartofler og hollandaisesauce er en ret, der garanteret vil vække glæde hos familien.

Til 4 personer skal der bruges:

  • 6-700 g hellefisk
  • 1 dl rasp
  • 1 dl friskrevet parmesan
  • 1 stor håndfuld persille
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 3-4 asparges pr. person
  • Nye danske kartofler
  • 2 æggeblommer
  • citronsaft
  • 1/2 dl hvidvin
  • 150 g smeltet smør

Først laves en crust af parmesan, rasp, persille, hvidløg og en anelse olivenolie til at holde det hele sammen. Det er nemmest at bruge i en lille multihakker. Hellefisken skæres i portionsstykker, krydres med salt og friskkværnet peber og dækkes med crusten. Bages i ovnen i ca. 10 min ved. 190 grader.

De hvide asparges skrælles fra hovedet og nedad. Skær det nederste træede stykke af og kog dem 7-10 min i letsaltet vand afhængig af tykkelsen.

Hollandaise sauce
Pisk æggeblommerne med citronsaft og hvidvin i en skål over vandbad. Pisk, til æggemassen er tyk og cremet.
Hæld det smeltede smør i – først dråbevist og derefter i en tynd stråle – og fortsæt med at piske.
Smag til med salt og hvid peber.

Server med små nye danske kartofler og et drys persille.

 

Skrevet af Helle Thisted