Grydestegt kylling med hjemmelavet agurkesalat

Mormormad når det er bedst.

Gammeldags grydestegt kylling som min mor laver den, har altid været en af mine helt store favoritter.

Grydestegt kylling

Det skal du bruge

  • 1 kylling
  • 1 stor håndfuld persille
  • Salt og peber
  • Smør og olie til stegning
  • 1 stor gulerod
  • 2 skalotteløg
  • Vand
  • Lidt god kyllingefond
  • 1-2 dl fløde
  • Lidt mel til jævning
  • Evt. lidt kulør

Grydestegt-kylling1

Sådan gør du

Krydr kyllingen med salt og peber indvendig og fyld den med en stor håndfuld persille.
Bind kyllingen op og krydr også med salt og peber udvendig.
Brun kyllingen i smør og olie på alle sider til den har en pæn gylden farve. Tilsæt 2 skalotteløg og en gulerod i grove stykker og lad det brune med i et par minutter.
Læg kyllingen med brystet ned og hæld vand på så halvdelen af kyllingen er dækket. Når vandet koger, skrues der ned for varmen og der lægges låg på. Efter ca. 25 min vendes kyllingen og den koger videre i yderligere ca. 20 min.
Tag kyllingen op. Skær lårene af og del dem i over og underlår.  Skær vingerne af og skær tilsidst brystet af benene.
Læg stykkerne i et ildfast fad.
Kom benene samt persillen tilbage i gryden og lad det koge med skyen i så lang tid som muligt for at give ekstra kraft. Tilsæt evt. lidt god kyllingefond, hvis saucen mangler yderligere smag.
Si skyen og jævn den med lidt maizena. Tilsæt fløde og lidt kulør for at få en pænere farve på sauce.
Smag til.

10 min inden servering sættes kyllingen under grillen til den er gylden og sprød.

Grydestegt-kylling2


Grydestegt-kylling3

Agurkesalat

Det skal du bruge

  • 1 agurk
  • Groft salt
  • Friskkværnet peber
  • 2 dl eddike
  • 1 dl sukker
  • 1/2 dl vand

Agurkesalat


Sådan gør du

Rør eddike med sukker, kogende vand og peber til sukkeret er opløst.
Snit agurken i tynde skiver, gerne på en mandolin og drys med lidt salt. Lad dem trække 10 minutter.
Knug væden af og vend skiverne i eddikelagen,og lad salaten trække mindst ½ time.
Hæld agurkesalaten i et syltetøjsglas og stil det i køleskab.

Server kyllingen med kogte kartofler, skysaucen og rababerkompot.

Skrevet af Helle Thisted