Citronfromage m/ æbler, karamel og estragon sukker

På samme kursusaften hos Jonna Hald, hvor vi lavede andesalaten, lavede vi også denne helt dejlige citrofromage med æbler. Den smager helt fantstisk og kan varmt anbefales.
De enkelte komponenter kan være lavet klar i god tid, så det kun drejer sig om anretningen inden serveringen.

Portionen er til ca. 6 personer.

Fromage

Det skal du bruge

  • 3 æggeblommer (eller 1/2 dl past. æggeblommer)
  • 35 g sukker
  • 2 dl piskefløde
  • 2 stk husblas
  • Saften af 1 1/2 citron
  • 1/2 stang vanille

Sådan gør du

Pisk æggeblommer med sukker og kornene fra vanillestangen til sukkeret er opløst.
Pisk fløden til en let flødeskum
Læg husblas i blød i koldt vand.
Pres citronerne og varm ca. halvdelen i mikroovnen (skal kun varmes op, så husblassen skal smelte, må ikke koge).
Pres væden fra husblassen og smelt det i citronen.
Vend æggemassen med flødeskummet og kom et par skefulde op i citron/husblas blandingen og bland det herefter i resten af æggeblandingen. Smag til med resten af citronen. Fromagen må gerne være ret syrlig.
Sæt på køl indtil anretning.

Æblekompot

Det skal du bruge

  • 5-7 æbler
  • 75 – 100 g sukker
  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk hakket estragon
  • Saften fra 1 citron
  • 1/2 stang vanille

Sådan gør du

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i grove tern.
Kom vand, sukker, korn fra vanillestangen, estragon, citron og æblerne i en gryde og lad dem simre til det bliver en grov mos.

Karamel

125 g sukker smeltes på en pande til det er pænt lysebrunt (der må ikke røres mens det smelter).
Drys med 1 tsk bagepulver og vend det hurtigt. Hæld så tyndt som muligt ud på et stykke bagepapir og hak det groft, når det er blevet koldt.

Estragonsukker

Blend 100 g sukker med 1/4 bundt frisk estragon (det må ikke være vådt) til det bliver helt grønt. Bred det ud på et stykke bagepapir og lad det tørre.

Æbleringe

Vask 2 æbler og stik kernehuset ud. Skær æblerne i meget tynde skiver og læg dem på bagepapir på en pageplade.
Pensl med honning – varm evt. honningen en smule op i mikroovnen, så er det nemmere at pensle.
Sæt dem i en forvarmet ovn ved 140 grader i ca. 40-50 min til de er sprøde.

Anretning

Læg et par skefulde æblekompot i en dyb tallerken
Lav en fin kugle af fromagen med 2 spiseskeer og læg den ovenpå æblekompotten.
Drys med hakket karamel i kanten af æblekompotten og drys med estragonsukker.
Sæt til sidst 2 æbleringe i fromagen.

Citronfromage-med-æbler1

Desserten kan også anrettes i et martiniglas, som vist herunder

Citronfromage-med-æbler3

 

Skrevet af Helle Thisted

2 svar til “Citronfromage m/ æbler, karamel og estragon sukker”

  1. Trine siger:

    Ej altså – nu ved jeg hvad jeg bliver nød til at servere i aften 🙂
    synes dog aldrig helt jeg kan få æblerne til at blive så sprøde som dine – uden at de er helt brændt (sådan er det jo desværre med en dårlig gammel ovn 😀 )

  2. Helle Thisted siger:

    Hej Trine. Håber det lykkes for dig med æblerne, sæt evt. ovnen på 130 grader i stedet. 🙂
    Hilsen Helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *