Carpaccio m/hjemmerørt aioli

En meget simpel men utrolig lækker forret eller frokostret. Server gerne med et stykke lækkert italiensk brød.

Portionen er til 4 personer.

Det skal du bruge

  • 150-200 g oksefilet i papirtynde skiver
  • 1 citron
  • 1 æggeblomme
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 tsk
  • 1 dl olivenolie
  • 1-2 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • 50 g parmesan
  • 1 håndfuld ruccolasalat.

Carpaccio2

 

Sådan gør du

Carpaccio kan købes klar til anretning fra køledisken i supermarkedet eller man kan få slagteren til at skære det på en pålægsmaskine.

Anret skiverne på 4 store tallerkner. Ca. 10-15 min før serviering dryppes skiverne med lidt citronsaft og krydres med salt og groft peber.

Aiolien laves nemmest i en blender.
Æggeblomme, sennep, eddike, salt og peber piskes grundigt i blenderen.
Olien tilsættes lidt ad gangen og mayo’en piskes indtil olien er optaget i blandingen.
Bliver mayonnaisen for tyk undervejs piskes der nogle dråber vand eller eddike i.
Tilsæt 1-2 fed presset hvidløg og smag til med salt og peber og måske lidt ekstra sennep og eddike.

Dryp aioli på kødet og anret derefter med høvlet parmesan og ruccola.

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *