Jeg elsker Cæsar salat. Selve salaten består egentlig kun af 3 ting – romaine salat, brødcroutoner og parmesanost og så naturligvis dressingen, som er det bedste ved det hele. Man kan købe mange udmærkede præfabrikerede dressinger og croutoner, men laver man begge dele selv, bliver salaten kun endnu bedre.
For at gøre salaten mere fyldig, har jeg også tilføjet stegt kyllingebryst
Portionen her passer til ca. 4 personer.
Det skal du bruge
- 1 romanie salat
- 2-3 stk kyllingebrystfilet
- Olie til stegning
- Høvlet parmesan
- Croutons (opskrift herunder)
- Dressing (opskrift herunder)
Sådan gør du
Steg kyllingebrystfileterne i olie på panden i ca. 15-20 min. Husk at kylling altid skal være gennemstegt, men pas på, at det ikke får for meget, så bliver det tørt.
Skær kødet i mundrette stykker.
Skyl romaniesalaten og riv den i mindre stykker.
Fordel salaten på 4 tallerkener sammen med kylling og croutoner.
Hæld dressing over salaten og slut tilsidst af med en god omgang høvlet parmesan.
Croutons
Det skal du bruge
Sådan gør du
Skær brødet ud i tern eller riv det i små stykker.
Kom brødstykkerne i en skål og tilsæt olie. Brug en god olivenolie for at få den bedste smag.
Tilsæt en pæn mængde salt og peber og eventuelt et fed hvidløg.
Rør godt rundt så alle croutonerne bliver vendt i olien.
Beklæd en bageplade med bagepapir og hæld croutonerne ud på pladen, så de ligger i ét lag.
Bag croutonerne i ovnen i 5-10 minutter til de er gyldne.
Dressing til cæsar salat
Det skal du bruge
- 75 g parmesan
- 1 fed hvidløg
- 3 pasteuriserede æggeblommer
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk sherryeddike
- 3-4 ansjosfileter i olie
- 1 dl smagsneutral olie
- 1 dl olivenolie
Sådan gør du
Skær parmesanen i grove stykker og kom den i en foodprocessor sammen med hvidløg, æggeblommer, citronsaft, sherryeddike og ansjosfileter.
Blend ved højeste fart til massen er jævn.
Bland de 2 olier sammen, og mens foodprocessoren kører, hældes de i ostemassen i en tynd stråle, til al olien er brugt.
Smag til – tilsæt evt. ekstra citronsaft, hvis dressingen ikke er syrlig nok