Gæster en fredag aften kan godt være en udfordring. Jeg vil gerne servere lækker velsmagende mad, men efter en lang arbejdsdag, kan det være svært at nå at lave den helt store menu.
Boeuf bourguignon er en klassisk fransk ret, der normalt skal stå og simre i flere timer.
Jeg er stødt på en opskrift, hvor alle de gode smage fra den oprindelige opskrift stadig er til stede, men hvor tilberedningstiden er skåret ned til et minimum.
Portionen er til 4 personer
Rødvinssauce
Det skal du bruge
Sådan gør du
Hak løg og gulerod fint og svits det i smør i en lille gryde,
Tilsæt tomatpuré, fond, rødvin og persille og lad det koge ved svag varme i ca. 10 min.
Smag til med salt og fjern persillen.
Kød og tilbehør
Det skal du bruge
Sådan gør du
Skær kødet i strimler.
Drys med peber og timian og lad det ligge og temperere til resten er lavet.
Steg baconskiverne til de er sprøde og læg dem på fedtsugende papir.
Lad hvidløgsfeddene dryppe af.
Rens champignons og skær dem i kvarte.
Steg dem hurtig over stærk varme i lidt smør. Tag dem op før de begynder at afgive væde.
Kartoffelmos med selleri
Det skal du bruge
- 800 g kartofler
- 1/4 knoldselleri
- ca. 1 dl. piskefløde
- Salt
Sådan gør du
Skræl kartofler og selleri og skær dem i grove tern.
Kog i usaltet vand til begge dele er møre
Hæld vandet fra og mos kartoflerne og tilsæt fløden.
Smag til med salt.
Når sauce, tilbehør og kartoffelmos er klar, er retten stort set færdig.
Det eneste der mangler er, at kødet skal svitses i en meget varm wok (eller stegegryge) i meget kort tid i lidt smør.
Kødet skal kun lige tage farve og forblive rosa indeni. Steg det gerne af flere omgange, så er det nemmere at styre.
Når al kødet er svitset, hældes det hele tilbage i wokken og saucen tilsættes.
Anret på et stort fad med kant og læg champignons, hvidløg og bacon ovenpå – og giv gerne det hele et drys persille.
Server kartoffelmosen i en skål ved siden af.