Blomkålssuppe med marineret laks og friteret kapers

Jeg er lige startet på et madkursus med et par gode veninder. Vores lærer er den fantastiske kok Jonna Hald, kendt fra bl.a. De 4 Årstider. Jeg har endnu kun været afsted en enkelt aften, men det tegner til at blive helt forrygende.

Den første aften skulle vi bl.a. lave denne meget lækre blomkålssuppe. Jonna Hald havde købt den mest fantastiske færøske laks, som vi brugte i suppen. Da jeg skulle lave den efterfølgende, kunne jeg desværre ikke få fat i lige så lækker laks, så jeg forsøgte mig med strimler af røget laks i stedet. Jeg lod naturligvis være med at drysse det med salt og sukker, men ellers fulgte jeg opskriften. Det blev rigtig godt og kan sagtens være et alternativ, hvis man ikke kan få fat i rigtig god fersk laks.

Det skal du bruge

  • 1⁄2 stk stor blomkål
  • 2 stk skalotteløg
  • 1 stk bagekartoffel
  • 3 fed hvidløg
  • 1 gren salvie blade
  • Olie
  • 8 dl hønsebouillon
  • 2 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • Revet muskatnød
  • 75gr laks pr person
  • Salt, peber og sukker
  • 1 dl olie
  • 1⁄2 bdt kørvel
  • 2 spk store kapers
  • Olie til fritering

Suppe

Skær blomkål i små buketter, skræl kartoffel og skær den i tern, rens løgene og skær dem i tern.
Det hele sauteres af i olie uden at brune. Pil og hak salvieblade og tilsæt dem til grønsagerne.
Kom bouillon på og lad suppen simre under låg i ca. 15 min.
Blend suppen og sigt den, kom fløden på og kog ned, smag til med salt, peber og revet muskatnød.

Laks

Pluk kørvelblade og kom dem i blenderen med olien. Skal blendes til bladene er blendet helt ud.
Rens fisken og skær ud i MEGET tynde skiver. Læg dem på bagepapir og drys med salt, peber og sukker. Herefter pensles de med lidt af kørvelolien. Gem resten af olien til servering. Kom laksen på køl.

Friteret kapers

Kom kapers på køkkenrulle så væden løber fra. Friter dem på en pande i olie til de er sprøde. Læg dem på køkkenrulle.

Anretning

Anret laksen midt på en dyb tallerken i en lille bunke. Hæld suppen udenom. Dryp suppen med kørvelolie og drys lidt friterede kapers over. Kan evt. pyntes med tang. Velbekomme.

Skrevet af Helle Thisted