Appelsinmarmelade med ingefær

Dejlig appelsinmarmelade med et lille kick af ingefær og chilli.

Det skal du bruge

  • 10 appelsiner
  • 5 dl vand
  • 500 g sukker
  • 2 spsk finthakket frisk ingefær (mere, hvis man ønsker den med lidt mere power)
  • 1/2 tsk. chilli
  • saften fra 1 citron

Appelsinmarmelade-med-ingefær1


Sådan gør du

Skræl 2 af appelsinerne med en tyndskræller, sørg for ikke at få det hvide med, hak det i fine strimler.
Skær skrællen af resten af appelsinerne, også her skal du sørge for ikke at få det hvide med pga. bitterstofferne,
Skær frugtkødet i små tern.
Skræl ingefær og skær i meget små tern.
Kom strimlerne i vandet og kog dem i ca. 15 minutter.
Tilsæt herefter frugtkødet med chilli, ingefær og citronsaft. Kog det hele i 30 minutter. Tilsæt sukker og kog i yderligere 30 minutter. Ønsker man en lidt tykkere marmelade kan man skifte sukkeret (eller evt. bare halvdelen) ud med syltesukker
Kom marmeladen på skoldede glas skyllet med atamon.

Appelsinmarmelade-med-ingefær2


Appelsinmarmelade-med-ingefær3

Skrevet af Helle Thisted

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *