Så har jeg været på madkursus hos Jonna Hald igen. Endnu en fantastisk aften, hvor vi bl.a. lavede denne meget lækre andesalat, som vi fik til forret.
Jeg har efterfølgende lavet retten hjemme og det var en stor succes hos mine gæster.
Flere af komponenterne kan være lavet klar i god tid, så arbejdet er minimalt lige inden servering.
Portionen her er til ca. 6 personer
Marineret andebryst
Det skal du bruge
- 2 stk andebryst á 300-350 g.
- 1 dl olie
- 3/4 dl. soyasauce
- 3 spsk. fiskesauce
- 1 stk citrongræs
- 1/2 – 1 chilli
- 25 g. syltet ingefær
Sådan gør du
Skær skindet af andebrystet og læg dem i et lille ildfast fad. Gem andeskindet.
Hak det inderste af citrongræs fint.
Hak chilli og ingefær fint.
Pisk olie, soyasauce og fiskesauce sammen med citrongræs, chilli og ingefær og hæld blandingen over andebrysterne.
Andebrysterne skal trække i lagen i min. 30 min. Andebrysterne kan marineres i god tid og stå klar til stegning i køleskabet.
1/2 time inden planlagt servering sættes andebryster med lagen i en forvarmet ovn på 200 grader i 15 min.
Tag andebrysterne ud af ovnen og vend dem i fadet. Lad dem hvile i ca. 10 min.
Syltede løg
Det skal du bruge
- 2 rødløg
- 1 dl sukker
- 1/2 dl vand
- 1 dl eddike
- 1/2 tsk vanillepulver
Sådan gør du
Skræl løg og skær dem i tynde ringe.
Kog sukker, vand, eddike og vanillepulver op og hæld det over løgene.
Lad det trække indtil brug. Kan vær lavet klar i god tid.
Hokaido græskar
Det skal du bruge
- 1 lille hokaido græskar
- 75 g sukker
- 1 dl vand
- Saften af 3 appelsiner (hvis appelsinerne er søde, skal der bruge mindre sukker)
- 3 laurbærblade
- 10 fennikelfrø
Sådan gør du
Del græskarret, tag kernerne ud og skræl det. Skær græskarret i pæne firkantede tern.
Kog sukker, vand, appelsinsaft, laurbærblade og fennikelfrø op.
Kom græskarkødet i og lad det simre ved svag varme i 6-8 min. Pas på med at røre for meget rundt i gryden – græskarstykkerne skal blive ved med at være hele og ikke blive til en “grød”.
Tag gryden af varmen og lad det stå og trække i ca. 1/2 time.
Tag forsigtig græskarkødet op af gryden og kog lagen ned, så der er ca. halvdelen tilbage. Ved græskarkødet i lagen.
Crumble
Det skal du bruge
- Skindet fra anden
- 50 g hasselnøddekerner
- 1 1/2 spsk frysetørret hindbær
Sådan gør du
Skær andeskindet i små fine tern og rist det på en tør pande til det er sprødt. Læg det på et stykke køkkenrulle.
Rist hasselnøddekernerne på en tør pande og fjern de fleste hinder og hak dem groft.
Bland andeskind, hasselnødder og hindbær i sidste øjeblik, så skindet forbliver sprød.
Anretning
Skær det lune andebryst i tynde skiver på skrå og læg 5 skiver i en ring på tallerknen.
Læg en skefuld græskar i midten og dryp en smule af græskarlagen over andekødet.
Læg lidt løg ovenpå græskarret – lad det dryppe lidt af, så det ikke afgiver for meget væde.
Drys crumble på andekødet og pynt til sidst med en lille dusk brøndkarse.