3 små snacks

Jeg kan godt lide at lave lidt tapas som start på en god middag.
Følgende 3 små snacks kan jeg lave klar i god tid og så bare anrette dem i sidste øjeblik, så de er friske og lækre.

 

Asparges hapsere (16 stk) 

  • 8 skiver toastbrød
  • Frisk bøffelmozarella (1 maxi pose)
  • 1 glas pesto
  • 1 bundt grønne asparges

Kanterne skæres af toastskiverne.
Alle skiver smøres med pesto og bøffelmozarella smuldres derefter på i et pænt lag.
Enderne knækkes af de grønne asparges og de blanceres meget kort i kogende vand.
De blancerede asparges skæres nu i længder der passer nøjagtig til toastskiverne og der lægges ca. 7-8 stykker på halvdelen af toastskiverne. De øvrige toastskiver vendes ovenpå.
De 4 toast ristes til de er gyldne i en paninimaskine – hvis ikke man har en paninimaskine, kan de ristes på en pande i en anelse olie, hvor der lægges lidt pres på mens de ristes.

De færdigristede toasts skæres i 4 på tværs af asparges’ene og de anrettes på højkant.

Aspargessnitter-1


Aspargessnitter2

 

Bruscetta m/ tomat og basilikum

  • Flutes
  • Olivenolie
  • 1 fed hvidlød
  • 2 modne tomater
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • Salt og peber

Rist tynde skiver flutes meget sprødt på en brødrister. Gnid et fed hvidløg på brødet.
Skær tomaterne i halve og fjern kernerne. Tomaterne skæres i små tern.
Basilikum hakkes og blandes med tomaterne og der smages til med salt og peber.

Lige inden servering lægges lidt tomatblanding på hver skive brød. Der dryppes evt. med et par dråber god olivenolie.

 

Baconsticks (ca. 16 stk)

  • 1 pakke skiveskåret bacon
  • 1 pakkebutterdej

Butterdejen skære i 8-10 mm brede strimler på den korte led – man kan med fordel bruge en pizzaskærer.
Baconskiverne skæres i halve på den lange led. Jeg plejer at lægge alle skiverne ovenpå hinanden og så bruge en saks til at halvere dem.
Der lægges en strimmel bacon ovenpå hver butterdejsstrimmel. Tag forsigtig fat i hver ende og sno ca. 3 gange. Lægges på bageplade med bagepapir.
Bages ved 200 grader til de er gyldne.

baconsticks1


baconsticks2


baconsticks3

 

Skrevet af Helle Thisted

2 svar til “3 små snacks”

  1. Karen Roed siger:

    De ser rigtig lækre ud dine små snacks. Kan man ikke anvende en toast-maskine til asperges hapserne ? Tror jeg vil prøve det næste weekend.
    Glæder mig til at følge din madlavning og få inspiration .
    Hilsen Karen